Noriko Hashimoto

Noriko Hashimoto's Profile

セルビア料理シェフ / ワインエキスパート

ProfileLast updated:

Hatena ID
ladybug-noriko
Nickname
Noriko Hashimoto
Description

セルビア料理シェフ / ワインエキスパート

Self introduction

2011年よりセルビア料理歴8年。

神奈川県まれ英語英文卒業後、横浜食品会社入社総務部経理課で税務や管理会計に携わり、内部監査会計システムおよびレストランの立ち上げに従事2006年日本ソムリエ協会認定ワインエキスパート」の資格を取得。2011年よりイェレナ・イェレミッチをはじめとした日本在住のセルビア人郷土料理を学ぶ。東日本大震災を機に災害ボランティアとして東北に通い、2012年より東北食材世界家庭料理を食べる会を主催2015年に退社後1Dayレストランプロジェクトセルビアナイト」をクラウドファンディングにより8度達成。現在自主企画として定期開催している。

Live in Yokohama. Majored English/English literature in collage and worked as accountant at food company in Yokohama which is farmhouse for EKIBEN.

Did tax and finance accounting also member of launching team of accounting systems and restaurants.

Had certification of Expert en Vin of the Japan Sommelier Association on 2006.

From 2011, started for restoration assistance following the Great East Japan earthquake and “World cooking with Tohoku Foods” events.

During this time, met Serbian Cuisine and became Serbian chef on 2015 after leaving the company.